Pascal Brodnicki

Charakterystyczne francuskie „r”, zawadiackie spojrzenie i sympatyczna spontaniczność; krótko mówiąc - Pascal Brodnicki. Znany i ceniony kucharz, polsko-francuskiego pochodzenia, któremu błędy stylistyczne w posługiwaniu się językiem polskim nie przeszkodziły stać się autorytetem kulinarnym, autorem książek i osobowością telewizyjną. Prywatnie mąż i ojciec.

Jadał żywe larwy, grzbiet szczura i koniki polne. Pascal Brodnicki gotowanie traktuje jak świetną zabawę i przygodę na całe życie. Dzięki temu codziennie może uczyć się czegoś nowego i odważnie eksperymentować w kuchni.

SPOTKANIE ZE SMAKIEM

Aromat korzennych przypraw, świeżość ziół, najlepsze składniki, a w efekcie pobudzające zmysły dania pełne wyjątkowych smaków… To wszystko zdaje się być codziennością kucharzy, którzy spotykają się we wspólnej kuchni, by stanąć do koleżeńskiej rywalizacji. „Spotkanie ze smakiem” to program kulinarny, w którym Pascal Brodnicki i Paweł Dobrzański pokazują kuchnię pełną intensywnych smaków i niespodziewanych połączeń. Bohaterem każdego odcinka będzie inna przyprawa, zioło lub dodatek, który ma decydujący wpływ na powstającą potrawę. Kucharze, zaskakując siebie wzajemnie, zaskoczą również widzów, a „Spotkanie ze smakiem” może stać się pełnym inspiracji poradnikiem kulinarnym.

W programie „Spotkanie ze smakiem” kucharze przygotują 26 potraw. Będą wśród nich dania proste, szybkie i idealne na codzienny obiad, jak i wykwintne, pracochłonne i efektowne, które staną się daniem popisowym i zaskoczą niejednego gościa. Poza wielką porcją dobrego humoru, słownymi potyczkami i małymi złośliwościami Pascala i Pawła, „Spotkanie ze smakiem” dostarczy widzom sporą garść porad i trików kulinarnych autorstwa dwóch świetnych szefów kuchni.