Musztarda z chili to jedna z najostrzejszych musztard. Została stworzoną z myślą o osobach, które lubią bardzo wyraziste i mocne smaki. Dzięki niej miłośnicy pikantności w kuchni mogą z łatwością „podkręcić” każde danie. Całość nie zawiera dodatku konserwantów. W mieszance zanurzone są kawałki ciętego chili, które podkreślają charakter musztardy i dodają jej interesującego wyglądu.
Musztarda z Curry
Musztarda z Curry to łagodna mieszanka smaków z przyprawami curry w roli głównej oraz z delikatną nutą owocową. Idealnie łączy się z azjatyckimi daniami, zwłaszcza o korzeniach w Indiach, oraz dodaje orientalnego smaku do codziennych potraw. Taki efekt uzyskano dzięki połączeniu najwyższej jakości składników inspirujących kucharzy z krajów wschodu. Do przygotowania tej musztardy wykorzystano unikalną kompozycję przypraw. Całość nie zawiera dodatku konserwantów. Natomiast jej kremowa konsystencja i wyrazisty żółty kolor pochodzący od kurkumy sprawiają, że idealnie dopełnia dania nie tylko smakowo, ale i wizualnie.
Musztarda z suszonymi pomidorami
Musztarda z suszonymi pomidorami to propozycja dla osób, które chętnie wykorzystują włoski smak suszonych pomidorów w swoich potrawach, bo dzięki tej mieszance doskonałych składników można z łatwością dodać daniom szczypty smaku typowego dla kuchni słonecznej Italii. Widoczne kawałki suszonych pomidorów sprawiają, że musztarda doskonale prezentuje się jako dodatek do kanapek i burgerów. Bez dodatku konserwantów.
Musztarda delikatesowa
Została stworzona z myślą o miłośnikach subtelnych smaków, którzy lubią dodawać musztardę do wielu potraw. To łagodna, słodko-kremowa, a jednocześnie lekko kwaśna musztarda. Takie niesamowite połączenie osiągnięto poprzez zastosowanie octu jabłkowego. Mieszanka ma też urzekający zapach ziół i nie zawiera dodatku substancji konserwujących
Musztarda sarepska
Musztarda sarepska to najbardziej rozpoznawalna i popularna ze wszystkich musztard w Polsce. Sekretem smaku, który tak uwielbiają Polacy, jest specjalnie wyselekcjonowana biała i czarna gorczyca, tzw. sarepska, od której bierze swoją nazwę musztarda. Dzięki temu składnikowi mieszanka dodaje charakterystycznego smaku wszystkim potrawom, więc można ją jeść, z czym tylko się chce. Musztarda początkowo sprawia wrażenie pikantnej, ale po chwili łagodnieje, a wyjątkowe doznania są wzmacniane przez gruboziarnistą, kremową strukturę. A do jej wykonania są używane jedynie najwyższej jakości składniki. Dzięki temu oryginalny smak idzie w parze z dobrą jakością.
Musztarda chrzanowa
Chrzan sprawia, że musztarda ma bardziej ostry smak, a doznania te zostały dodatkowo podkreślone unikatowym zestawieniem przypraw. Musztarda pasuje do dowolnej potrawy, której chcemy dodać lekkiej ostrości i chrzanowego aromatu. Może też być stosowana w wegetariańskiej i wegańskiej kuchni, gdzie doda intensywności daniom. Bez dodatku konserwantów.
Musztarda czeska
Musztarda czeska jest idealną kombinacją ostrości i słodkości. Doskonały balans osiągnięto dzięki wyjątkowej kombinacji przypraw i mistrzowskiemu połączeniu czarnej i białej gorczycy. W kremowej masie możemy znaleźć kawałki w obu kolorach, które jeszcze bardziej podkreślają unikalny smak. Wszystkie użyte w musztardzie składniki są pochodzenia roślinnego, a całość nie zawiera dodatku substancji konserwujących