Czekamy minimum 15 lat, pozwalając cynamonowi dojrzeć dla gł
Kurkuma w słoiczku
Naturalnie suszona dla zachowania intensywnej barwy, smaku i
Chili kruszone w słoiczku
Chili kruszone doda ostrości daniom kuchni meksykańskiej i a
Imbir mielony
Ta pikantno- słodka przyprawa wydobędzie z każdego dania głębię smaku. Nic dziwnego, że imbir jest jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie, znajdując zastosowanie w różnorodnych potrawach. Na naszych świątecznych stołach na pewno nie może zabraknąć piernika z pikantną nutką imbirową.
Gałka muszkatołowa mielona
Lekko pikantny smak gałki muszkatołowej rozgrzewa w chłodne zimowe wieczory. Gałka muszkatołowa jest wydobywana z nasiona drzewa muszkatołowca, a potem mielona na aromatyczny proszek używany w naszych przyprawach.
Pamiętaj, zawsze szczelnie zamykaj opakowanie gałki muszkatołowej, żeby nie straciła swojego wyjątkowego aromatu.
Goździki w torebce
Kardamon mielony
Kardamon jest uprawiany w tropikalnej części Azji, głównie jednak w południowych Indiach i na Cejlonie. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą. Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych.
Papryka wędzona
Wędzona papryka charakteryzuje się słodkawym smakiem i inten
Curry w torebce
Curry jest mieszanką przypraw, które od tysięcy lat kształtują smak potraw w Indiach. Mieszanka przywędrowała do Europy dopiero w XVIII wieku – w okresie wielkiej rywalizacji Holandii, Anglii i Portugalii o prymat w handlu przyprawami, pochodzącymi z Indii i Dalekiego Wschodu. Obecnie jest to jedna z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Nazwą curry określa się także potrawy typu ragout z wieprzowiny, baraniny, drobiu i ryb, przyrządzane z dodatkiem mieszanki curry.