GLAZURA MISO SAKE YAKITORI
Glazura i jeszcze raz glazura… Pikantny, słodki i aromatyczny sos nadaje grillowanemu kurczakowi i szaszłykom z owoców morza intrygującą, orientalną nutę. Zachwyć gości nową potrawą – odbite z prętów grilla ciemne paski doskonale prezentują się w towarzystwie błyszczącej, skarmelizowanej skorupki.
PRZYPRAWA FURIKAKE – PODSTAWA KUCHNI JAPOŃSKIEJ
W Japonii przyprawą furikake posypuje się dosłownie wszystko – ryż, makaron, warzywa, owoce morza… Grubo mielona mieszanka wodorostów, sezamu, suszonych owoców morza, cukru i soli nadaje potrawie zniewalający smak umami.
ONIGIRI – NADZIEWANE KULKI RYŻOWE
Onigiri, ryżowe przekąski ze smakowitym nadzieniem, podaje się w prawie każdym lokalu izakaya w Japonii. Aby otrzymać słodką i równocześnie pikantną przekąskę, onigiri nadziewamy kurczakiem marynowanym w occie śliwkowo-imbirowym.