Szaszłyki Yakitori z klopsami z indyka oraz dymką

30MIN
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 15 (po 2 szaszłyki)

Składniki

  • Glazura z czerwoną pastą miso
  • 1/4 szklanki mirin
  • 1/4 szklanki sake
  • 1/4 szklanki soku ananasowego
  • 3 łyżki czerwonej pasty miso
  • 3 łyżki brązowego cukru w wersji light
  • 2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • Szaszłyki yakitori z klopsami z indyka oraz dymką
  • 1/2 szklanki panko (japońskiej panierki z okruszków chleba)
  • 3 łyżki drobno posiekanej cebuli dymki (sam szczypiorek)
  • 1/2 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 1/4 szklanki posiekanej na kawałki o długości ok. 2,5 cm cebuli dymki (szczypiorek i cebulka)
  • bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm
  • prażony sezam (opcjonalnie)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy