Meksykańskie Pozole z Ciecierzycą

30MIN
Czas przygotowania
2GODZ. 30MIN
Czas gotowania
19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 800 g żeberek wieprzowych (paski)
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku pokrojonego w pastry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 batat pokrojony w grubą kostkę (ok. 200 g)
  • 300 g ciecierzycy ugotowanej
  • 2 łyżeczki Chili Jalapeno w Torebce
  • 1 łyżeczka Oregano w torebce
  • 1 łyżeczka Kmin rzymski mielony
  • 1 łyżka Papryka słodka w torebce
  • 200 g młodej kapusty pokrojonej w paski
  • Do podania:
  • 1 awokado pokrojone w paski
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 1 limonka pokrojona w cząstki
  • 4 rzodkiewki pokrojone w cienkie plastry
  • Chipsy nachos

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy