00 0
image
Oceń

Serowe kotlety schabowe

Kamis poleca na obiad serowe kotlety schabowe! Wystarczy, że dodasz do panierki z ziarnami sezamu trochę tartego sera, a twoje kotlety schabowe nabiorą zupełnie nowego smaku. Podaj je klasycznie z ziemniakami i surówką albo włóż do chrupiącej bułki wraz z warzywami i skomponuj własne, ulepszone cheeseburgery, którymi będzie zajadać się cała twoja rodzina!

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso umyć, lekko rozbić tłuczkiem.

  • Panierkę wymieszać ze startym żółtym serem.

  • Kotlety zamoczyć w mleku lub w wodzie i obtoczyć w panierce, dociskając ręką.

  • Smażyć na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do ok. 180 stopni, aż panierka nabierze złotego koloru.

  • Podawać z gotowanymi warzywami.

Oceny i komentarze: 0