YAKITORI - SOCZYSTE SZASZŁYKI Z KURCZAKA

15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 50 g brązowego cukru
  • 50 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 900 g skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka domowej posypki furikake o smaku wasabi oraz dodatkowo szczypta do wykończenia dania (sprawdź osobny przepis)
  • 1 cebula dymka (pokrojona w cienkie plasterki)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy