Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurczak smażony

Szukasz pomysłu na obiad dla całej rodziny? Sprawdź niezawodny przepis na kurczaka smażonego w panierce. Kup kurczaka w całości, dzięki czemu każdy z domowników będzie mógł wybrać swoją ulubioną część – skrzydełko, pierś bądź udko. Natrzyj drób przyprawą do kurczaka z grilla Kamis, aby wydobyć z niego pełnię smaku. Kurczak smażony w panierce z mąki, jajka i bułki tartej to klasyk, który przypadnie do gustu każdemu głodomorowi.

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Kurczaka umyć, odciąć szyjkę i skrzydełka.

  • Tuszkę podzielić na 4 części.

  • Każdy kawałek spłaszczyć i zbić mocno przy kościach i zgrubieniach.

  • Natrzeć solą i przyprawą do kurczaka, obtoczyć w mące, jajkach i tartej bułce.

  • Smażyć na oleju na złoty kolor.

  • Podawać ze smażonymi ziemniakami i mizerią.

Oceny i komentarze: 0