1Mielimy kminek z gorczycą i kolendrą. Umytego pomidora kroimy na cztery części i pozbawiamy gniazd nasiennych, miąższ ze skórą tniemy w kostkę 1/1 cm. Wieprzowinę obsmażamy i zdejmujemy, a na patelni po smażeniu wieprzowiny będziemy smażyć cebulę.
2Podsmażamy drobno posiekaną cebulkę z kardamonem, liściem laurowym, anyżem i cynamonem – dusimy do momentu, aż będzie bardzo miękka ( dolewamy po odrobinie bulionu drobiowego), wyjmujemy z cebuli przyprawy i dodajemy pociętego pomidora oraz resztę przypraw suchych (mielonych), podsmażamy i po dwóch minutach dodajemy wieprzowinę.
3Dusimy do również do momentu, aż będzie miękka (dolewamy po odrobinie bulionu).
4Ziemniaki ugotowane, pokrojone w kostkę dodajemy na koniec gotowania, a po zdjęciu z ognia dodajemy posiekana kolendrę.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.