2Zalewę po wymieszaniu gotujemy. Obrane ogórki kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Do wyparzonych słoików wkładamy gorczycę, ziele i pieprz, ogórki i zalewamy gorącą zalewą.
Proporcje na 1 słoik: 1/2 łyżeczki gorczycy, 4 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu.
3Przepis na pikle po polsku
4Do wyparzonych słoików wkładamy ogórki i marchewkę pokrojone w talarki. Przekładamy cebulą w pióra i czosnkiem. Całość zalewamy gorącą zalewą.
Proporcje na 1 słoik: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka gorczycy, 3 ziarna pieprzu.
5Grillowana ciabata z pieczonymi kiełbaskami jagnięcymi i piklami
6Kiełbaski jagnięce pieczemy na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. W momencie, gdy kiełbasa zacznie się podpiekać na patelnie dorzucamy dwie szalotki pocięte w pióra i doprawiamy szczyptą majeranku. Na drugiej patelni grillujemy ciabatę.
7Na dwóch połówkach ciepłego pieczywa układamy kilka kawałków sałaty rzymskiej, smarujemy nieco domowym majonezem chrzanowym, kładziemy pokrojone pikle, kilka liści rukoli i roszponki, szczyptę świeżo zmielonego pieprzu i gotowe.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.