Wrap z kurczakiem i czosnkowym jogurtem

Pyszny kebab w stylu bliskowschodnim z przyprawą Baharat i jogurtem czosnkowym.

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 220 °C.

  • Połącz przyprawę Baharat Street Food z olejem, sokiem z cytryny i octem winnym Dodaj kurczaka do marynaty, wymieszaj. Kurczaka ułóż na blachę do pieczenia, piecz przez 20 minut, aż będzie gotowy i przyrumieniony na zewnątrz.

  • W międzyczasie połącz jogurt z ogórkiem i czosnkiem granulowanym.

  • Podgrzej wrapy w piekarniku przez około minutę, pokrój upieczonego kurczaka. Na wrapach ułóż sałatę, paprykę i kurczaka, dodaj jogurt z ogórkiem i zwiń. Podawaj z frytkami, pieczonymi cząstkami ziemniaków lub ulubioną surówką.

Porady Gotowanie

Pieczona czerwona papryka jest dostępna w supermarketach w słoikach.

Oceny i komentarze: 0