Klasyczna francuska sałatka, z łososiem przyprawionym papryką słodką KAMIS.
Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Podgrzej piekarnik do 180oC. Połóż łososia na talerz, spryskaj olejem, posyp papryką i odrobiną soli.
Tak przygotowanego łososia piecz w piekarniku przez około 15 minut, w zależności od grubości łososia. Po upieczeniu wyjmij i odstaw do ostygnięcia.
Do dużej miski wrzuć zieloną fasolkę, liście sałaty, oliwki, pomidory i młode ziemniaki. Wymieszaj składniki sosu sałatkowego i przypraw do smaku solą i pieprzem. Wlej dwie łyżki sosu do sałatki, wymieszaj wszytko dokładnie i rozłóż na 4 talerze.
Na wierzch ułóż płaty łososia, jajka i całość skrop pozostałym sosem sałatkowym.