Musztarda Dijon

Musztarda dijon posiada oryginalny francuski smak „dijon”, który jest niezastąpiony w tamtejszej kuchni od XIII wieku. Jej nazwa pochodzi od miasta Dijon, gdzie powstała specjalna technologia tworzenia tej musztardy. Ta...

Musztarda dijon posiada oryginalny francuski smak „dijon”, który jest niezastąpiony w tamtejszej kuchni od XIII wieku. Jej nazwa pochodzi od miasta Dijon, gdzie powstała specjalna technologia tworzenia tej musztardy. Ta mieszanka ma ostry i słony smak oraz kremową konsystencję. Idealnie sprawdza się w daniach kuchni francuskiej, będąc kwintesencją wykwintnej i idealnej musztardy. 

Propozycja spożycia: Musztarda dijon jest znakomitym dodatkiem do mięs, a w szczególności pieczonych oraz grillowanych i doskonale odda klimat dań kuchni francuskiej. Będzie podkreślać też smak wędlin, jajek i serów. Sprawdzi się również w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej jako składnik sałatek, sosów i wytrawnych tart.  Przy użyciu tej musztardy można też zrobić słynny sos dijonnaise, czyli połączenie majonezu i musztardy dijon, który jest świetnym dodatkiem lub dipem warzyw. 

 
Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

woda, gorczyca - 28%, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu (zawiera dwutlenek siarki)

vegan-logo

KOD UPC (Sztuka)

5900084229609

Powiązane przepisy