Marynowane krewetki z grillowaną kukurydzą i papryczkami chili

12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: Przepis na 9 porcji (po 1/2 szklanki).

Składniki

  • Step 1
  • 1 łyżka posiekanych liści świeżej kolendry
  • 2 kolby świeżej kukurydzy cukrowej
  • 1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
  • 1/4 szklanki likieru St. Germain Elderflower
  • 1 łyżka pasty z papryki ají rocoto
  • 1/4 łyżeczki Kminek mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1/4 łyżeczki Sól morska
  • 1/8 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 450 g dużych krewetek, obranych i odżyłowanych
  • 1 szklanka kawałków obranego melona miodowego (kawałki wielkości ok. 1 cm)
  • 2 łyżki czerwonej papryczki chili fresno

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy