Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Krewetki z azjatyckim pesto

Na grilla proponujemy: oryginalne krewetki upieczone na kamieniu solnym i marynowane w soku pomarańczowym z dodatkiem czosnku i imbiru. Do tego - azjatyckie pesto z migdałów i soku pomarańczowego. Azjatycki grillowy zestaw doskonały.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 6 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
6 min Czas gotowania
  • Sok pomarańczowy wymieszaj z oliwą, imbirem i czosnkiem.

  • Do marynaty dodaj krewetki, wymieszaj i odstaw na minimum 20 minut do lodówki.

  • Krewetki grilluj na kamieniu solnym 4-6 minut aż będą różowe.

  • Podawaj z azjatyckim pesto.

Porady Gotowanie

Kamień solny wygląda jak deska z soli kamiennej. Możesz go kupić przez internet lub... w sklepach budowlanych.

Podaj z azjatyckim pesto!

Oceny i komentarze: 0