Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Szalotkę oczyścić i pokroić w drobną kostkę, połączyć z drobno pokrojonymi pomidorami, doprawić octem, cukrem, pieprzem, solą i podgrzać.
Powstały sos podawać do ryby razem z sałatką z cukinii.
Jajko roztrzepać.
Filety obtaczać w mące, jajku następnie w orzechach.
Rybę smażyć na 8 łyżkach oleju ok. 10 min.
Cukinie umyć i pokroić w plastry.
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Sałatę umyć, osączyć następnie porwać na nieduże kawałki.
Sałatę, jabłka, cukinię wymieszać i przełożyć na talerz.
Z 1 łyżki octu, 2 łyżek oleju, soli i pieprzu przygotować sos, następnie polać nim sałatkę.