Chrupiący łosoś chimichurri z pieczonymi warzywami

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 35 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
35 min Czas gotowania
  • Podgrzej piekarnik do 200°C.

  • Umieść pokrojonego ziemniaka na blasze do pieczenia, skrop 1 łyżką oleju i piecz w piekarniku przez 15 minut.

  • W międzyczasie przygotuj kruszonkę. Bułkę tartą wymieszaj z 2 łyżkami przyprawy Chimichurri Street Food i 2 łyżeczki oleju. Posmaruj łososia odrobiną oleju, a następnie posyp obficie kruszonką, mocno dociskając.

  • Wymieszaj paprykę, cebulę, pozostałą część przyprawy Chimichurri Street Food z 2 łyżkami oleju.

  • Po 15 minutach przesuń ziemniaki na bok blachy i dołóż paprykę i cebulę. Piecz jeszcze przez 10 minut, a następnie włóż na wierzch łososia i piecz przez kolejne 10 minut.

  • Upieczonego łososia podawaj na warzywach z cząstkami limonki.

Oceny i komentarze: 0