1W rondelku podgrzej masło, dodaj wodę i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj mąkę i podgrzewaj, energicznie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
2Ciasto wystudź. Dodaj sól i mieszając (mikserem lub w robocie kuchennym) sukcesywnie dodawaj po 1 jajku.
3Idealne ciasto powinno być ciągnące, gęste i błyszczące.
4Przy pomocy worka cukierniczego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia szprycuj "rozety", ptysie piecz w temp. 190-195 st. przez ok. 12 min.
5Zetnij wierzch każdego ptysia, wypełnij farszem, posyp szczypiorem i przykryj " kapeluszem".
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.