MEKSYKAŃSKA KUCHNIA WEGAŃSKA

Nadszedł czas na próbowanie i odkrywanie zupełnie nowej odsłony potraw meksykańskich w waszej kuchni.

Zacznijcie od tradycyjnych małych przekąsek zwanych antojitos. Spróbujcie popularnych w Meksyku tacos, tortas i tostadas na sposób wegański. Dzięki niezbędnym przyprawom i nieskomplikowanym technikom można z łatwością odtworzyć smak, konsystencję i wygląd mięsnych potraw inspirowanych kuchnią meksykańską. Nie zapominajcie też o słodyczach! Klasyczne ciasto tres leches w wersji wegańskiej z mlekiem kokosowym, migdałowym oraz z nerkowców.

ULICE PEŁNE SMAKÓW

Antojitos dla każdego

Tętniące życiem ulice, hale spożywcze i rynki pełne są punktów, w których sprzedawcy oferują drobne, wegańskie przekąski typowe dla kuchni meksykańskiej, zwane antojitos. Tortas, tacos al pastor, kukurydza i tostadas to przekąski, które można kupić na wynos, są niedrogie, a ponadto odpowiadają różnym gustom kulinarnym i upodobaniom smakowym.

W DOMU

Tradition & Technique
With the just-right combination of spices, chilies and simple cooking techniques, vegan ingredients can be the star of any Mexican-inspired dish in your kitchen.

DESERY

Nie ma to jak deser
Deser nie podlega negocjacjom. Ale fakt, że porzuciliście nabiał nie oznacza, że musicie rezygnować z kremowej, bogatej konsystencji i zniewalającego smaku wielu tradycyjnych przysmaków meksykańskich. Mleko kokosowe, migdałowe, ryżowe i z nerkowców to proste zamienniki, które w zestawieniu z wanilią i cynamonem sprawiają, że lody horchata, ciasto tres leches i inne słodkości stają się niebywale kuszące.