1Ugotuj jajka na twardo (potrzebujesz ok 8 minut). Po ugotowaniu zahartuj je w zimnej wodzie, wtedy skorupka łatwiej odejdzie od jajek. Obierz ugotowane jajka, a następnie posiekaj jej nożem lub rozgnieć widelcem.
2Dodaj surowe jajka, szczypiorek, ulubione przyprawy i bułkę tartą. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem Kamis.
3Uformuj kotleciki wielkości małej pięści i obtocz je w bułce tartej.
4Smaż kotleciki na rozgrzanej i natłuszczonej patelni do momentu, aż zarumienią się z obu stron na złocisty kolor.
5Przełóż usmażone kotlety na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane kotlety jajeczne smakują równie dobrze na ciepło i na zimno. Możesz podawać je do kanapek lub jako danie główne, zwłaszcza na Wielkanoc.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.