25 marca 2016 | Kamis
Jeśli szukasz sposobów na odświeżenie swojego grillowego menu, polecamy kuchnię z krajów półkuli południowej. Stworzyliśmy wyjątkową kolekcję przepisów z Australii, Brazylii i Afryki Południowej.
Grillowanie to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania posiłków w Australii. Mieszkańcy krainy kangurów tak bardzo kochają „barbecue”, że grille można znaleźć nawet w parkach i na plaży.
Brazylijczycy mają bzika na punkcie grillowania. W mieście Nova Brescia znajduje się nawet pomnik grillującego mężczyzny.
Jednym z najpopularniejszych sposobów przyrządzania potraw z grillu jest „churrasco”, czyli mięso pieczone na rożnie nad buchającym ogniem. Wysoka temperatura sprawia, że tłuszcz szybko się roztapia, pozostawiając na ruszcie zdrowe, chude mięso.
Mieszkańcy RPA podchodzą do grillowania na poważnie. 24 września obchodzą święto grillowania nazywane Brai Day, którego tradycyjnym daniem są pieczone warzywa w pysznej maślanej marynacie.
Spróbuj wybornego słodkiego ziemniaka z papryką i kuminem. Pokrój ziemniaki w średniej wielkości kawałki, posyp przyprawą Kamis Ziemniaczki Szeryfa owiń w folię i połóż między rozgrzanymi węglikami na grillu. To idealny dodatek do mięs i zamiennik chleba.
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >
Ziemniaki to idealny dodatek do mięs i zamiennik chleba