Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jajecznica z kurkami

Kurki to jeden z darów lata, który nadaje wszystkim daniom wyjątkowego smaku. Jedną z najpopularniejszych potraw z użyciem tych grzybów jest jajecznica z kurkami. Ten pyszny składnik sprawia, że nawet najprostsze śniadanie staje się wykwintnym doświadczeniem smakowym.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Kurki dokładnie umyć i oczyścić, a następnie drobno pokroić. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać połowę masła i zeszklić na niej cebulę, dodać grzyby i smażyć ok. 10 min aż zmiękną.

  • W misce rozkłócić jajka razem ze śmietaną, posiekanymi ziołami oraz solą i pieprzem.

  • Do smażących się grzybów dolać masę jajeczną i wrzucić pozostałe masło. Smażyć na małym ogniu, mieszając, aż jajecznica się zetnie.

  • Jajecznica z kurkami smakuje najlepiej ze świeżym chlebem posmarowanym masłem.

Oceny i komentarze: 0