Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Naleśniki z jabłkami

Aromatyczne jabłka z cynamonem to świetny dodatek do naleśników. Podaj je na deser lub słodkie śniadanie dla dzieci. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 3-4 osoby
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Jajka ubij, dodaj mąkę, mleko, wodę, dokładnie wymieszaj, pod koniec dodaj olej.

  • Naleśniki smaż na patelni delikatnie posmarowanej olejem.

  • Jabłka pokrój w cienki cząstki , podsmaż na maśle z cukrem, cynamonem,

  • Po zdjęciu jabłek na patelnię wlej sok jabłkowy, dodaj imbir, goździk i redukuj do uzyskania sosu.

  • Zawinięte naleśniki z jabłkami podgrzej na patelni w uzyskanym sosie lub polej nim.

Porady Gotowanie

Dodanie oleju do ciasta naleśnikowego sprawia, że mniej oleju zużywamy do smażenia naleśników.

Posmaruj patelnię cienko olejem przed smażeniem pierwszego naleśnika, a kolejne będą się świetnie smażyć bez dodawania tłuszczu.

Oceny i komentarze: 0