Aromatyczne jabłka z cynamonem to świetny dodatek do naleśników. Podaj je na deser lub słodkie śniadanie dla dzieci. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"
Jajka ubij, dodaj mąkę, mleko, wodę, dokładnie wymieszaj, pod koniec dodaj olej.
Naleśniki smaż na patelni delikatnie posmarowanej olejem.
Jabłka pokrój w cienki cząstki , podsmaż na maśle z cukrem, cynamonem,
Po zdjęciu jabłek na patelnię wlej sok jabłkowy, dodaj imbir, goździk i redukuj do uzyskania sosu.
Zawinięte naleśniki z jabłkami podgrzej na patelni w uzyskanym sosie lub polej nim.
Dodanie oleju do ciasta naleśnikowego sprawia, że mniej oleju zużywamy do smażenia naleśników.
Posmaruj patelnię cienko olejem przed smażeniem pierwszego naleśnika, a kolejne będą się świetnie smażyć bez dodawania tłuszczu.