Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasta z jaj z chrzanem

Pyszna pasta na kanapki z gotowanych jajek przyprawionych chrzanem. Zawiń ją w plastry wędliny a otrzymasz elegancką przekąskę. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
12 min Czas przygotowania 8 min Czas gotowania
12 min Czas przygotowania
8 min Czas gotowania
  • Jajka ugotuj na twardo (8 min od zagotowania wody), wystudź.

  • Do obranych jajek dodaj chrzan i majonez. Zmiksuj na jednolitą masę.

  • Dodaj estragon, dopraw pieprzem i solą, i wymieszaj.

  • Podawaj z ulubionym pieczywem lub zawiniętą w plastry wędliny.

Porady Gotowanie

Łatwiej obierzesz jajka, jeśli do wody, w której się gotują, dodasz trochę soli.

Zimne jajka prosto z lodówki mogą pękać w czasie gotowania. Ogrzej je w ciepłej wodzie chwilę przed gotowaniem.

Oceny i komentarze: 0