Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Śródziemnomorska Shakshuka

Jajka gotowane w sosie pomidorowym z warzywami. Weź dużą łyżkę albo kawałek chleba, zanurz w shakshuce i rozkoszuj się doskonałym, smakiem. Przepis naszego szefa kuchni z warsztatów „Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Przyprawy dokładnie wymieszaj.

  • Pokrojoną w kostkę cebule podsmaż na oleju.

  • Dodaj pokrojony w grubą kostkę bakłażan i cukinię, smaż mieszając ok 10 min.

  • Dodaj 1 łyżkę mieszanki przypraw, pomidory, duś kilka minut aż sos zgęstnieje, dopraw solą.

  • Łyżką zrób 6 wgłębień w sosie, wbij w nie jajka, przykryj i trzymaj na małym ogniu ok 10-12 minut.

  • Przed podaniem posyp natką pietruszki, podawaj z chrupiącym pieczywem.

Oceny i komentarze: 0