0 0 0
Oceń

Pita z kiełbasą chorizo, sałatką colesław i frytkami ze słodkich ziemniaków

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Podgrzej piekarnik do 220°C.

  • Pokrojone ziemniaki włóż do miski, oprósz mąką kukurydzianą, dodaj 1 łyżkę przyprawy Chimichuri, 1 łyżkę oleju i dokładnie wymieszaj. Rozłóż równomiernie na blaszce i piecz 20-25 min. Przewracając co pewien czas.

  • W międzyczasie w misce, połącz sok z limonki, majonez, 2 łyżeczki przyprawy Chimichurri Street Food , dodaj marchewkę, kapustę, dymkę i wymieszaj.

  • Podziel sałatkę i umieść w dwóch ciepłych pitach i z gotowaną kiełbasą chorizo. Pozostałą przyprawę Chimichurri połącz z 1 łyżką oleju i 2 łyżkami wody skrop, pity. Podawaj z frytkami ze słodkich ziemniaków.

Oceny i komentarze: 0