Argentyński klasyk, soczysta kanapka ze stekiem podawana z sosem chimichurri i papryką.
Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
Podgrzej patelnię. Steki posmaruj 1 łyżeczką oleju, a następnie posyp 1 łyżeczką przyprawy Street Food Chimichurri. Smaż przez 4-5 minut z każdej strony lub do ulubionego stopnia wysmażenia. Zdejmij z patelni i pozwól odpocząć przez 4-5 minut przed krojeniem.
W międzyczasie połącz paprykę, pietruszkę, cebulę z octem i 1 łyżeczką oleju, wymieszaj. Pozostałą część przyprawy Chimichurri Street Food mieszaj z olejem i 2 łyżkami wody do otrzymania sosu.
Pokrojony w plastry stek podawaj w bagietkach z sałatą, salsą i sosem Chimichurri.
Porady Gotowanie
Pieczona czerwona papryka jest dostępna w supermarketach w słoikach.