0 0 0
Oceń

Argentyńska kanapka ze stekiem i papryką (video)

Argentyński klasyk, soczysta kanapka ze stekiem podawana z sosem chimichurri i papryką.

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Podgrzej patelnię. Steki posmaruj 1 łyżeczką oleju, a następnie posyp 1 łyżeczką przyprawy Street Food Chimichurri. Smaż przez 4-5 minut z każdej strony lub do ulubionego stopnia wysmażenia. Zdejmij z patelni i pozwól odpocząć przez 4-5 minut przed krojeniem.

  • W międzyczasie połącz paprykę, pietruszkę, cebulę z octem i 1 łyżeczką oleju, wymieszaj. Pozostałą część przyprawy Chimichurri Street Food mieszaj z olejem i 2 łyżkami wody do otrzymania sosu.

  • Pokrojony w plastry stek podawaj w bagietkach z sałatą, salsą i sosem Chimichurri.

Porady Gotowanie

Pieczona czerwona papryka jest dostępna w supermarketach w słoikach.

Oceny i komentarze: 0