Błyskawiczne "zrazy" z pieczywa tostowego to ciekawa propozycja na obiad lub kolację. Co mają w środku? Plasterek sera lub wędliny i kolorową pastę z warzyw. Warto spróbować! Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".
Z pieczywa odetnij skórki, kromkę umieść na desce na foli spożywczej, przykryj kolejną warstwą folii, lekko rozwałkuj i oprósz ziołami.
Zdejmij folie. Na pieczywie ułóż plaster szynki lub sera, posmaruj pastą z groszku i fasoli (lub buraka i fasoli). Ułóż pokrojonego w słupki ogórka kiszonego i zwiń podobnie, jak zrazy.
„Zrazy” maczaj w rozkłóconym jajku, smaż na rozgrzanym oleju.
Podawaj z sosem pieczarkowym lub grzybowym.
Składnikiem chlebowych "zrazów" jest pasta z warzyw. Polecamy nasze przepisy na smaczne pasty: Groszek z fasolą lub Krem z buraków.