Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Mięso pokroić w kostkę wielkości 3 cm. Do 4 łyżek sosu sojowego dodać pieprz i sól, kawałki mięsa i dokładnie wymieszać.
5 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej przełożyć na talerz i obtoczyć w niej mięso. Ocet wymieszać z cukrem, pozostałym sosem sojowym i sokiem ananasowym.
Dodać pokrojone na kawałki plastry ananasa i dusić 1 min.
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszać w 1/4 szklance zimnej wodzie, zagęścić nią sos. Olej rozgrzać we frytkownicy do temperatury 200 stopni.
Kawałki mięsa smażyć po ok. 6 minut na ciemnozłoty kolor i osączyć. Sos z ananasami wymieszać z mięsem. Podawać z ryżem.