Delikatne polędwiczki w sosie grzybowym to subtelne danie, które zachwyci Twoich bliskich. Jego podstawą są suszone grzyby i młode mięso wieprzowe zamarynowane w bajecznie aromatycznej kompozycji ziół, przypraw, wina, musztardy i oliwy. Mięso możesz podać z pie...
Czytaj więcej Czytaj mniej45MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
19
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 150 g suszonych grzybów np. podgrzybków
- 1 duża cebula szalotka
- 2 ząbki czosnku
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina
- 200 ml słodkiej śmietanki 30%
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki Bawarska w opakowaniach szklanych
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki mąki pszennej
- 6 gałązek świeżego tymianku
- 1 łyżka Pieprz czarny mielony w torebce
- 1 łyżeczka Pieprz biały mielony w torebce
- 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
- szczypta Gałka muszkatołowa mielona
- Sól morska
- Pieprz czarny ziarnisty w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce