Wielkanocna sałatka z lekkim ziołowo - czosnkowym dressingiem

Lekka wiosenna sałatka wielkanocna z dużą ilością świeżych warzyw, chudą szynką, jajami i sosem majonezowo-jogurtowym. Pachnącym czosnkiem, bazylią, koperkiem, cząbrem, nutą mięty i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Smaczna porcja zdrowia na talerzu – pełnowartościowego białka, błonnika, soli mineralnych i witamin.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ugotuj jaja na twardo.

  • Pokrój w plastry, podobnie jak ogórek i rzodkiewkę.

  • Wędlinę pokrój w paski, a pomidory w kostkę.

  • Ser feta odsącz z zalewy.

  • Pestki dyni upraż na suchej patelni.

  • W niewielkim naczyniu połącz majonez, jogurt, czosnek i przyprawę Kamis Fit-up! Dokładnie wymieszaj sos.

  • W większej misce lub bezpośrednio na talerzach układaj liście roszponki, kiełki słonecznika, jaja, szynkę i pomidory.

  • Polej dressingiem czosnkowo - ziołowym, posyp pestkami dyni i podawaj.

  • Na przykład z kromką chrupiącego chleba z cebulką i majerankiem.

Oceny i komentarze: 1

Dodaj komentarz

Komentarze

  • Reviews
    Marcin Kowalski na 3/12/2018

    Przepis wygląda bardzo smakowicie. Generalnie to bardzo lubię sałatki a taki przepis to dla mnie nowość. Ostatnio kupiłam książkę o sernikach. Czy słyszeliście że można piec serniki nie tylko słodkie. Dla mnie to było zaskoczenie. Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawa http://www.psychoskok.pl/aktualnosci/prezent-dla-smakosza-okazji-piekarza-cukiernika/

    Odpowiedz Czy to było pomocne?