Upiecz wcześniej kurczaka w całości lub same piersi zamarynowane w sosie vinaigrette.
Po 5-10 minutach dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i pokrojonego na plastry kurczaka.
Piecz kolejne 10 minut.
W międzyczasie ugotuj jaja na twardo.
Wyłóż bukiet sałat na talerz.
Dodaj upieczone warzywa oraz mięso i ćwiartki jajka.
Skrop dodatkowym sosem vinaigrette i oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
By przygotować dressing połącz ocet z musztardą.
Ubijając trzepaczką dolewaj powoli ocet, by powstał gładki, jednorodny sos.
Dopraw majerankiem, ostrą papryką, Bukietem Smaku oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Oczyść paprykę i pokrój w plastry.
Marchewkę obierz i również pokrój w plasterki.
Cebulę pokrój w krążki.
Otocz sosem vinaigrette, umieść w naczyniu żaroodpornym w zapiekaj w temperaturze 180°C.
Po około 10-15 minutach dodaj pokrojoną w talarki i również zamarynowaną w sosie vinaigrette cukinię.