Smażony łosoś doprawiony cytryną i estragonem, podawany z majonezem czosnkowym.
Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ostrym nożem zrób 2 płytkie nacięcia w skórze łososia. Włóż do naczynia stroną ze skórą do dołu i posyp estragonem.
Łososia polej sokiem z cytryny, 2 łyżkami oleju i posól do smaku. Odstaw całość na 20 minut. W międzyczasie zmieszaj majonez z czosnkiem granulowanym, dopraw do smaku solą i odstaw.
Rozgrzej na patelni pozostałe 3 łyżki oleju, połóż rybę stroną ze skórą do dołu i smaż przez 4 minuty.
Odwróć rybę i smaż drugą stronę przez 2-3 minuty, w zależności od rozmiaru ryby.
Podawaj z młodymi ziemniaki, sałatą i majonezem czosnkowym.