Przekąski do chrupania zwykle nie są najzdrowsze. Czy coś bardziej fit sprawdzi się w tej roli? Brukselka i brokuły usmażone w chrupiącym cieście, apetyczne krążki cebuli i zestaw warzywnych smakołyków gotowy. Do naszych „snaków” świetnie pasują aromatyczne twarogowe dipy. Zaczynajmy imprezę! Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".
Twaróg podziel na trzy części. Pierwszą zmiksuj ze 1 łyżką śmietany i dopraw suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem. Kolejne części zmiksuj ze śmietana dodając do jednej paprykę i pieprz ognisty, a do drugiej czosnek i kurkumę. Każdą z części dopraw do smaku solą i odstaw.
Cebule pokrój w grube plastry, każdy rozdziel na krążki.
Wszystkie warzywa obtocz w mące i odstaw.
Do pozostałej mąki dodaj proszek dopieczenia, jajka, mleko i szczyptę soli. Wyrób na jednolite ciasto.
Przygotowane warzywa smaż na głębszym oleju, podawaj z dipami z twarogu.