Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym

Pieczone ziemniaki to idealny dodatek do grillowanych mięs. Warto o nich pomyśleć przygotowując grilla, ponieważ pieczone ziemniaki są uwielbiane przez dzieci, są idealne jako przystawka, a dodatkowo są świetną alternatywą dla gości, którzy są na diecie wegetariańskiej. Warto do nich przygotować różnego rodzaju dipy, dlatego prezentujemy przepis na pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki umyć, każdy zawinąć w folię aluminiową i położyć na rozgrzanym grillu, piec ok. godziny. od czasu do czasu obracając.

  • Twarożek wymieszać ze śmietaną, wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawić do smaku solą cebulową.

  • Ziemniaki po upieczeniu naciąć, wypełnić powstałym z twarożku dipem.

Oceny i komentarze: 0