00 0
image
Oceń

Złocista szalotka w zalewie

Marynowana cebula szalotka ma łagodniejszy smak niż marynowana cebula zwykła. Szalotkę łatwiej się trawi niż tradycyjną cebulę, więc warto ją zakonserwować, aby cieszyć się jej dobroczynnymi właściwościami na dłużej. Chrupka, aromatyczna cebula szalotka o łagodnym, korzennym smaku goździków będzie idealnym dodatkiem do sałatek, pieczonych mięs czy tatara z łososia.

Składniki
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Szalotkę obrać i gotować w osolonej wodzie kilka minut.

  • Odcedzić i ułożyć ją w słoikach.

  • Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami.

  • Gorącą marynatą zalać szalotki, zakręcić szczelnie słoiki.

  • Następnie pasteryzować około 10 minut.

Porady Gotowanie



Oceny i komentarze: 0