00 0
image
Oceń

Marynata staropolska, kotlety jagnięce i kasza gryczana z kurkami

Marynowanie jest podstawowym sposobem kruszenia oraz dodawania smaku różnym rodzajom mięs, dzięki czemu są soczyste i miękkie. W połączeniu z mięsem jagnięcym uzyskamy pyszne, aromatyczne i przy okazji dietetyczne danie.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Wszystkie składniki na marynatę mieszamy, następnie gotową marynatą nacieramy mięso. Zostawiamy kotleciki w marynacie na 30min. Po upływie tego czasu smażymy kotleciki na rozgrzanej patelni grillowej po ok 6min. z każdej strony. Po wyłączeniu, przed zdjęciem kotlecików z patelni zostawmy je na niej na kilka chwil.

  • Kasza gryczana z kurkami

  • Gotujemy kaszę gryczaną al dente. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kurki, aż będą złociste. Dodajemy do nich odrobine przyprawy Marynata Staropolska. Kaszę mieszamy z kurkami. Podajemy z kotlecikami jagnięcymi.

Oceny i komentarze: 0