1Wymieszaj ser ricotta z 1 łyżką sosu Skhug w małej misce, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryj i odstaw do lodówki aż do momentu podania. Odstaw resztę sosu, aby doprawić jagnięcinę.
2Wymieszaj wszystkie suche przyprawy w małej misce, odłóż na bok. Ugotuj na parze bądź w kuchence mikrofalowej dynię piżmową, następnie odstaw ją na bok.
3Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj jagnięcinę, mieszaj i gotuj przez 3 minuty. Dodaj 2 łyżeczki przypraw, mieszaj i gotuj, aż jagnięcina przestanie być różowa. Następnie łyżką cedzakową wyjmij z patelni jagnięcinę i odstaw na bok.
4Dodaj cebulę, dynię i bakłażan, mieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 5-6 minut. Dodaj ciecierzycę, czosnek i pozostałe przyprawy, mieszaj i gotuj przez 3-4 minut. Dodaj pomidory z puszki, jagnięcinę i gotuj, aż dynia będzie miękka. Dodaj szpinak, sok z cytryny i resztę sosu Skhug i gotuj, aż szpinak zmięknie.
5Łyżką nałóż jagnięcinę z cieciorką do miseczek. Na wierzchu ułóż pokrojonego ogórka i trochę ricotty z sosem skhug.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.