00 0
image
Oceń

Sos Skhug

Skhug to popularna przyprawa z Bliskiego Wschodu, dodawana do pikantnego sosu. Tradycyjne składniki, takie jak kmin i kardamon połączone z ostrymi papryczkami chili (Thai birds eye chillies), świeżo posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny tworzą uniwersalny sos do słonych potraw serwowanych na śniadanie i nie tylko. Czy tylko my czujemy podgrzaną atmosferę?

Składniki
Porcja dla: 8 (1 łyżka to porcja)
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas przygotowania
  • Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj, aż wszystkie składniki się połączą.

  • Wsadź do lodówki na co najmniej 30 minut lub do momentu podania, aby smaki się połączyły.

Porady Gotowanie

Sos należy przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.

Podawaj sos Skhug do jagnięciny z cieciorką.

Oceny i komentarze: 0