Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Syrop daktylowy z pieprzem

Egzotyczny i pikantny – doskonałe połączenie pieprzu i słodkiego smaku daktyli. Jako dodatek do lodów, gorącej owsianki, ciast i innych potraw.

Składniki
Porcja dla: 8 (2 łyżki to porcja)
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 35 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
35 min Czas gotowania
  • We wrzącej wodzie zamocz daktyle z pieprzem. Odstaw na 30 minut, aż daktyle zmiękną.

  • Łyżką cedzakową wyjmij daktyle i umieść je w blenderze. Pozostałą wodę odstaw. Przykryj blender, miksuj daktyle, dodając stopniowo pozostałą wodę. Miksuj przez 2-3 minuty na wysokich obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • Syrop należy przechowywać w szczelnie zamkniętym, czystym pojemniku w lodówce.

Oceny i komentarze: 0