00 0
image
Oceń

„Kiełbaski” z indyka z fasolą

Delikatne kiełbaski z mielonego mięsa z indyka, podane z sałatką w stylu śródziemnomorskim, to idealna propozycja na lato. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Mięso z indyka dopraw, wymieszaj i uformuj podłużne „kiełbaski”.

  • Podsmaż je na oleju, dodaj pokrojona w cząstki cebulę, fasolę, pomidory z puszki.

  • Dopraw papryką słodką, papryką ostrą, kminem rzymskim, pieprzem, solą, podlej wodą i duś ok 20 minut.

  • Pomidor i ogórek pokrój w drobną kostkę, dopraw solą, pieprzem, liśćmi kolendry, jogurt dopraw z czosnkiem.

  • Kiełbaski przed podaniem posyp pomidorami z ogórkiem, podawaj z dodatkiem jogurtu.

Oceny i komentarze: 0