Przez całą długość piersi z indyka zrobić “kieszeń”.
Mięso pokroić w plastry, na każdym położyć kawałek brzoskwini i polać sosem.
Można podawać również na zimno jako wędlinę.
Mięso natrzeć od środka i na wierzchu przyprawą do indyka i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz.
Cytryny dokładnie umyć (nie obierać) i ułożyć jedną za drugą w “kieszeni”.
Otwór zamknąć wykałaczką.
Mięso obsmażyć na oleju.
Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać niewielką ilością wody i piec pod przykryciem ok. 30-40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C.
Pieczeń wyjąć z naczynia.
Do powstałego podczas pieczenia sosu dodać ok. 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń i zagęścić mąką rozprowadzoną niewielką ilością wody.
Na końcu dodać śmietanę (już nie gotować).