Wiosenne placki z twarożkiem i szparagami

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • W wysokim naczyniu umieść musztardę, wodę, natkę pietruszki, ocet, miód.

  • Zmiksuj wszystko blenderem dodając powoli olej.

  • Ziemniaki i cebulę zetrzyj na najdrobniejszej tarce, dodaj mąkę jaja, dopraw solą i pieprzem wymieszaj.

  • Na patelni smaż placki o srednicy ok 10 cm.

  • W tym samym czasie serek wymieszaj z suszonymi pomidorami.

  • Szparagi gotuj ok. 6 min w osolonej wodzie z masłem.

  • Na usmażonych plackach układaj serek, kiełki, rzodkiewkę, pokrojone na kawałki szparagi,. Polej winegretem.