Kolorowe pierogi z kaszą i twarogiem

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
50 min Czas przygotowania 8 min Czas gotowania
50 min Czas przygotowania
8 min Czas gotowania
  • Mąkę podziel na trzy części, do pierwszej dodaj 100ml wody wymieszanej z kurkumą, do drugiej szpinak zmiksowany z pozostałą wodą , do trzeciej sok z buraków.

  • Do każdej części dodaj 1/3 masła, szczyptę soli, każdą część wymieszaj oddzielnie na jednolite ciasto , przykryj odstaw.

  • Kaszę ugotuj wg wskazówek z opakowania.

  • Cebulę podsmaż na maśle, dodaj szpinak, duś razem 2 min. dodaj kaszę , wystudź.

  • Dodaj twaróg, gałkę muszkatołową, dopraw sola i pieprzem, wymieszaj.

  • Każde z ciast kolejno cienko rozwałkuj, wycinaj krążki 6-7 cm, napełniaj farszem, formuj pierogi.

  • Gotuj w osolonej wodzie ok 6-8 min.

  • Podawaj z kwaśną śmietaną wymieszaną ze szczypiorem.