2Na oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i ziemniaki. Zalewamy to pomidorami dodając przyprawy i parmezan. Gotujemy gulasz pod przykryciem ok. 15 minut.
3Na patelni z oliwą obsmażamy kromki pieczywa posypane suszonym czosnkiem.
4Gulasz smakuje wyśmienicie i jest bardziej pożywny podany z chrupiącą grzanką.
5Sposób przygotowania domowej srirachy:
6Papryczki myjemy, odkrawamy czapeczki i kroimy w spore kawałki. Czosnek dodajemy do papryki, zalewamy octem i mieszamy sól i sproszkowaną paprykę. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie wlewamy marynatę do garnuszka lub na patelnię, dodajemy cukier, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i grzejemy ok. 5 minut.
7Kiedy sos się ochłodzi i będzie ciepły, przelewamy go do blendera, całość przepuszczamy przez sitko, dobrze odciskając pulpę. Pulpa nie będzie już potrzebna, otrzymany sos to nasza sriracha.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.