Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wegańskie pierniczki z czerwonej fasoli

Wypróbuj nasz przepis na wegańskie pierniczki na bazie czerwonej fasoli, bez dodatku cukru. Pierniczki są miękkie i pełne aromatycznych, korzennych smaków. Syrop z daktyli pełni zdrowy substytut białego cukru, dzięki czemu wegańskie pierniczki przypadną do gustu Twoim dzieciom. Poznaj prosty przepis na zdrowe, wegańskie pierniczki.

Składniki
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść ją w wodnej kąpieli.

  • Do rozpuszczonej czekolady dodaj orzechy, daktyle i porządnie zblenduj.

  • Dodaj ugotowaną fasolkę, przyprawy, syrop z daktyli i ponownie zblenduj na jednolita masę.

  • Ulep średniej wielkości kuleczki, lekko je rozgnieć i wyłóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Możesz też uformować różne wzory za pomocą foremek.

  • Wstaw blachę z wegańskimi pierniczkami do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz świąteczne ciastka przez ok 20 minut, do momentu aż się ładnie zarumienią.

  • Poczekaj aż wegańskie pierniczki wystygną i zacznij je dekorować ulubionymi dodatkami.

Porady Gotowanie

Jeśli nie jesteś fanem korzennych przypraw, wyklucz z przepisu: cynamon, goździki, imbir i gałkę muszkatołową i dodaj więcej pokruszonej czekolady oraz bakalii. 

Oceny i komentarze: 0