Kapusta z grzybami i ciecierzycą

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 1 godz.30 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
1 godz.30 min Czas gotowania
  • Grzyby zalej gorącą wodą, odstaw na 2 godz. następnie odsącz i pokrój w grube paski.

  • W garnku podsmaż na oleju cebulę, dodaj kapustę, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, podlej woda i gotuj na wolnym ogniu ok. 90 min.

  • 30 min przed końcem gotowania dodaj pozostałe przyprawy i ciecierzycę. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.

Porady Gotowanie

Kapusta najlepiej smakuje kolejnego dnia, gdy wszystkie składniki zdążą się „przegryźć”.

Dodaj do przepisu garść suszonych śliwek i łyżeczkę cynamonu Kamis, by nadać mu bardziej korzennego, świątecznego aromatu.