Gołąbki z kaszą i grzybami - w sosie koperkowym

Aromatyczne gołąbki z kaszą i grzybami to pyszne danie, w którym wykorzystasz najwspanialsze dary jesieni, czyli leśne grzyby. Nie przepasz za kaszą gryczaną? Możesz przyrządzić również gołąbki z grzybami i ryżem - nasz przepis jest pod tym względem elastyczny. Główną rolę b... Aromatyczne gołąbki z kaszą i grzybami to pyszne danie, w którym wykorzystasz najwspanialsze dary jesieni, czyli leśne grzyby. Nie przepasz za kaszą gryczaną? Możesz przyrządzić również gołąbki z grzybami i ryżem - nasz przepis jest pod tym względem elastyczny. Główną rolę będą grać Twoje ulubione grzyby i koperek, z którego przygotujesz wyborny sos. Czytaj więcej Czytaj mniej
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6-7

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 50 g grzybów
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • 250 g ryżu
  • 1 łyżka masła
  • 125 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty w torebce
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w sloiczku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy