00 0
image
Oceń

Ziemniaczane krokieciki z czosnkowym majonezem

Ziemniaczane krokieciki mogą być pyszną i oryginalną przekąską. Trzy rodzaje dipów podawane do krokietów sprawią, że każdy będzie mógł skomponować swój ulubiony smak.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Do przeciśniętych i lekko przestudzonych ziemniaków dodajemy mąkę, jajka, cząber, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe podłużne krokieciki i obtaczamy je w bułce a następnie w roztrzepanych jajkach z mlekiem. Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Wystudzone krokieciki podajemy z porcją dipów.

  • Ważne by po usmażeniu krokieciki poleżały na ręczniku papierowym, w ten sposób pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu.

Oceny i komentarze: 0